over Micky

Allereerst wil ik mezelf even voorstellen, mijn naam is Micky Rood.  Zo’n 10 jaar terug ben ik zelf begonnen met yoga. Yoga, met name yin yoga helpt mij om rust in mijn hoofd te vinden en ook heeft dit mij van mijn rugklachten af geholpen. Mijn bindweefsel was verkleefd door o.a. stress, maar door dit nu regelmatig te doen blijft het soepel. Meer ruimte in je lichaam, waardoor je lekkerder in je vel zit.

Na mijn studie Commerciële Economie ben ik gaan werken als Online Marketeer. Al snel kwam ik erachter dat een 9-5 kantoorbaan niet iets voor mij is. Onder andere tijdens mijn reizen naar Bali, Nieuw Zeeland en Australië vond ik in yoga het antwoord. In 2020 heb ik de 200 uur Yin Yoga opleiding gedaan bij De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Daarnaast heb ik in 2022 een ontspanningsmassage cursus gedaan en in 2023 Reiki. Op dit moment ben ik bezig met de 100 uur Vinyasa Yoga opleiding.

De naam ‘Roods by Micky’ is een combinatie van m’n naam (Rood) en de wortel/root chakra. Het is de eerste chakra onderaan je ruggengraat, de basis. De kleur rood hoort hierbij. Als je goed gegrond bent en je chakra in balans is, voel je je zelfverzekerd, energiek, onafhankelijk, krachtig en voel je vertrouwen. Als dit uit balans is, sta je niet met beide benen op de grond en voel je je onstabiel, onzeker en angstig. Met de yoga en massages help ik je om dit in balans te brengen.

Yoga betekent verbinden van lichaam en geest. Niet alleen met jezelf, maar ook met elkaar. Wanneer je jezelf goed kent en accepteert wie je bent, kun je de verbinding aan gaan met anderen. Yoga helpt pijn te verlichten en om stress te verminderen waardoor je leert om beter naar jezelf te luisteren en je hart te volgen. Je krijgt weer inspiratie waardoor jij kunt doen waar je blij van word en energie van krijgt. Ik ben benieuwd en hoop je snel een keer te zien. Mocht je vragen hebben, kun je me altijd een berichtje sturen.

Hoe steun jij jezelf vandaag?

Liefs, Micky